Michał napisał(a):Myślę, że jak we wszystkim, to i w muzyce należy patrzeć nie tylko przez pryzmat bezgranicznego uwielbienia dla zespołu (bo takie podejście prowadzi do patologii) ale również należy spojrzeć krytycznie na dokonania swojego ulubionego bandu, i umieć dostrzec że nie "wszystko złoto, co się świeci".
Michał napisał(a):LadyCora - właśnie o to chodzi - Abba była przede wszystkim grupą Disco, a te rockowe, czy też glamowe naleciałości to tylko marginalny dodatek![]()
LadyCora napisał(a): Najważniejsza jest ogólna wartość utworów (nie mówię tu tylko o ABBIE), a nie jaki to gatunek ;)
jollyroger72 napisał(a):Kochani, a może był to discopop![]()
Polydor97 napisał(a):Michał napisał(a):Myślę, że jak we wszystkim, to i w muzyce należy patrzeć nie tylko przez pryzmat bezgranicznego uwielbienia dla zespołu (bo takie podejście prowadzi do patologii) ale również należy spojrzeć krytycznie na dokonania swojego ulubionego bandu, i umieć dostrzec że nie "wszystko złoto, co się świeci".
Ja akurat nie patrzę na Abbę (właściwie bezkrytyczny jestem jedynie w jednym przypadku, ale to już inny temat) bezkrytycznie, np. uważam, że pierwsze dwie płyty generalnie były słabe, w szczególności pierwsza
Figazmakiem napisał(a):Bez względu na to która wokalistka śpiewa są to piękne, melodyjne piosenki.
Powrót do Lata 70-te... Era disco i spodni "dzwonów"
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości